egaliserennl-logo

Vloer egalisatie is het proces van niet alleen het glad maken maar ook het gelijk maken van ongelijke stukken vloer of door oneffenheden op de vloer. Vaak is dit noodzakelijk als er niet vloerbedekking wordt aangelegd. Dit kunnen tegels zijn, vinyl of misschien wel laminaat. Je wilt natuurlijk dat dit het beste blijft liggen en daarom is dit proces enorm belangrijk, hoe beter dit alles wordt gedaan hoe langer jij kan genieten van de duur van jouw vloerbedekking. Als eerst is het de bedoeling dat de vloer grondig gereinigd gaat worden. Hierbij worden losse of beschadigde  onderdelen verwijderd en vervangen. 

Gaten en deuken 

Daarna ga je verder met vloer egalisatie en daarvoor wordt egalisatiemiddel aangebracht op de vloer. Hierdoor maak je het een gelijk geheel en wordt alles gladgestreken. Zo heb je na een paar uur een glad oppervlak en zijn dus alle gaten en deuken op de vloer verwijderd en gevuld. Nadat dit alles is gedaan wordt de vloerbedekking naar keuze aangebracht, zoals hierboven al beschreven kan dit van alles zijn. Laminaat of tegels. Of een zachte stof. Let op! Laat dit alles wel door professionals doen, zo voorkom je dat je een lelijke vloer krijgt. 

Lastige taak 

Het egaliseren van een vloer kan dus een lastige klus zijn en vereist vaak bepaalde middelen maar ook de kennis om een perfect resultaat te bereiken, je wilt tenslotte niet in de keuken staan met de gedachten was het maar anders gedaan. Het is daarom aan te raden om goed op internet te kijken naar wie de beste is om vloer egelisatie uit te voeren. Kijk naar de reviews van mensen hun ervaringen, zijn deze goed dan weet je zeker dat je iemand in huis haalt die goed is in het egaliseren van grote ruimtes of andere soort kamers.

Door Redactie