logo

Veel mensen denken niet na over hun buitenverlichting totdat ze een donkere nacht moeten navigeren naar huis. Maar buitenverlichting is niet alleen functioneel, het kan ook de esthetiek van jouw huis positief beïnvloeden en zorgen voor extra beveiliging. Bij onze lampenwinkel vind je prachtige en functionele buitenverlichting voor jouw huis. In dit artikel bespreken we waarom buitenverlichting belangrijk is, welke soorten buitenverlichting we aanbieden en hoe je deze het beste kunt installeren.

Waarom is buitenverlichting belangrijk?

Buitenverlichting vermindert het risico op inbraak en vandalisme. Als je huis licht is verlicht, zal het minder snel doelwit zijn voor inbrekers omdat ze zich voelen. Door een lichtsensor of een timer aan jouw buitenverlichting toe te voegen, wordt jouw huis ingericht zodat het moeilijker is om ongezien binnen te komen. Daarnaast vermindert buitenverlichting het risico op ongevallen en blessures. Bewegingsdetectoren en padverlichting zorgen ervoor dat jouw gasten in het donker niet struikelen over obstakels.

Welke soorten buitenverlichting bieden wij aan?

Bij onze lampenwinkel bieden wij een breed scala aan buitenverlichting. Van muurarmaturen en tuinlantaarns tot wandlampen en sokkellampen. Onze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, van modern en strak tot klassiek en romantisch. Wij bieden ook energiezuinige LED-opties, waarmee je niet alleen de schoonheid van jouw huis verhoogt, maar ook jouw energierekening verlaagt.

Hoe installeer je buitenverlichting?

Het installeren van buitenverlichting vereist enige kennis van elektriciteit principe en -veiligheid. Als je geen ervaring hebt, raden we je aan om een professionele elektricien in te huren. Maar als je weet wat je doet, zijn er een paar eenvoudige stappen die je moet volgen. Begin met het kiezen van de juiste locatie voor jouw verlichting. Denk na over de esthetiek en functionaliteit van de verlichting. Als je een wandlamp installeert, zorg er dan voor dat deze op ooghoogte is geplaatst en niet te dicht bij een hoek is. Om veiligheidsredenen moeten sokkellampen op 60 cm van de grond worden geplaatst. Zorg er ook voor dat jouw verlichting voldoende afstand heeft van waterbronnen en bomen. Bevestig vervolgens de verlichting aan de wand of grond met schroeven. Verbind tenslotte de bedrading en test de verlichting om ervoor te zorgen dat alles correct werkt.

Buitenverlichting is niet alleen functioneel, maar ook een kans om de esthetiek van jouw huis te verbeteren en de veiligheid te verhogen. Bij onze lampenwinkel hebben we een breed scala aan buitenverlichting opties, van muurarmaturen en tuinlantaarns tot wandlampen en sokkellampen. Als je geen ervaring hebt met het installeren van buitenverlichting, neem dan contact op met een professionele elektricien. Onze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, dus je vindt altijd een lamp die perfect past bij de esthetiek van jouw huis. Investeren in buitenverlichting zal niet alleen de veiligheid en het uiterlijk van jouw huis verbeteren, maar zal ook zorgen voor een warm en gastvrij gevoel wanneer je ’s avonds terugkomt van een lange dag.

Door Redactie