Logo grondzandgrind.nl

Als je jouw tuin of tuinpad aan het opknappen bent, dan heb je waarschijnlijk ophoogzand nodig. Ophoogzand is een type zand dat wordt gebruikt om oneffenheden op te vullen of weg te werken. Het is relatief goedkoop en eenvoudig te gebruiken, waardoor het een populair materiaal is voor tuinieren. Maar wat is ophoogzand precies en waarom heb je het nodig? Website bekijken.

dieplader

Waarom heb jij ophoogzand nodig? 

Ophoogzand is perfect om verschillende oneffenheden in jouw tuin of tuinpad op te vullen. Bijvoorbeeld als je een gat in de grond hebt, kan ophoogzand helpen om deze op te vullen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om oneffenheden in je tuinpad op te vullen. Het is een veelzijdig materiaal dat veel tuiniers gebruiken voor verschillende toepassingen. 

Hoe gebruik je ophoogzand? 

Om te beginnen, voordat je ophoogzand kunt gebruiken, moet je er zeker van zijn dat de ondergrond schoon en droog is. Als je een gat gaat opvullen, moet je ervoor zorgen dat het gat vrij is van dode planten, stof en ander vuil. Je kunt het gat dan vullen met ophoogzand. Breng vervolgens wat water toe en stamp het zand vervolgens aan met een hamer, zodat het goed aansluit op de ondergrond. 

Kan ik ophoogzand zelf maken? 

Ja, je kunt ook zelf ophoogzand maken. Dit is relatief eenvoudig te doen. Om te beginnen moet je zand verzamelen, dat kan van bijna elke bron. Als je het zand hebt, voeg je er kleimengsels aan toe om het sterker te maken. Je kunt ook additieven toevoegen, zoals fijn grind, om het ophoogzand meer stevigheid te geven. 

Waar kan ik ophoogzand kopen? 

Als je het liever kant-en-klaar koopt, dan kun je ophoogzand bij de meeste tuincentra en doe-het-zelf winkels kopen. Je kunt ook online op verschillende websites zoeken. Let er wel op dat je kwaliteit zand koopt om ervoor te zorgen dat je tuin of tuinpad goed wordt opgevuld.

Door Redactie