Ga jij met de caravan op vakantie dit jaar? Dan wil jij natuurlijk wel goed kunnen slapen. Daarvoor kun je kijken naar een caravan matras. Een speciaal matras voor in een caravan zal een goed alternatief zijn voor een normaal matras. Deze is hier namelijk voor gemaakt en een normaal bed matras meestal niet.

Verschillende vormen

Je kunt een caravan matras in veel verschillende vormen en maten krijgen. Er is natuurlijk gewoon een normaal standaard matras die je ook in een queens bed zou kunnen gebruiken. Ook zijn er meerdere vormen die speciaal gemaakt zijn voor in een caravan of camper. Dit zijn een Frans bed matras met een kleine ronding, Frans bed matras met een scherpe strakke lijn, Frans bed matras met een grote ronding en er is nog een Frans matras met een binnenhoek. Deze vormen hebben allemaal hun eigen werking. Ze kunnen er over het algemeen voor zorgen dat er meer ruimte overblijft in de caravan voor andere dingen. Doordat er een hoek uit is of een ronding is, kun je er makkelijker langs op lopen. De meeste caravan matrassen worden ook op maat geleverd en dat zorgt er ook voor dat de optimale ruimte benut wordt.

Waar komt de naam queens matras vandaan?

Een queens bed is ontstaan naar aanleiding van een kingsize bed. Er wordt gezegd dat het begin van het queens bed en kingsize bed in de zeventiende eeuw ligt ofwel de eeuw van de grootste bedden. De koning van Frankrijk Louis XIV zou toen die tijd wel meer dan 413 luxe, grote bedden hebben gehad met fluwelen gordijnen en veel borduursels in het goud. Het eerste grote luxe bed kreeg dan ook de naam kingsize, omdat het allemaal koninklijk was. Later werd de wat kleiner soort met dezelfde luxe geĆÆntroduceerd met de naam queensize bed. Je kunt in veel winkels deze twee varianten krijgen. Ook staan heel veel van deze bedden op verschillende websites. Dit kan bij een woonwinkel zijn, maar ook bij een bedrijf zelf die bedden produceert.

Door Redactie

Gerelateerd bericht