Ben je van plan om een kantoorpand in te richten? Waarschijnlijk doe je dit zodat je kunt uitbreiden met je onderneming en dat is een verstandige keuze. Je kunt hierdoor werknemers aannemen en hiermee in het kantoor werken aan je onderneming. Echter, is het wel belangrijk dat je zorgt voor een goede kantoorinrichting. Het is verstandig om je kantoor ergonomisch in te richten, zodat er minder ziekteverzuim op de werkvloer is. Veel kantoren kampen namelijk met verzuim problemen en dit kan zeer nadelig zijn voor je omzet. Je moet immers de werknemers betalen en je wilt niet dat iedereen iedere keer ziek is. Met ergonomische kantoormeubelen kun je dit oplossen, maar wat bedoelen we hiermee? En wat is een zit sta bureau? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt, lees het daarom eens grondig door.

Wat zijn ergonomische kantoormeubelen?

Pijlman

Ergonomische kantoormeubelen bieden de uitkomst voor het krijgen van lichamelijke klachten op kantoor. Veel mensen maken gebruik van kantoormeubelen van een lage kwaliteit en hier kun je lichamelijke klachten door krijgen. Rugpijn, nekklachten en klachten aan de benen komen veel voor in het kantoorleven. Ergonomische kantoormeubelen zorgen ervoor dat je dit niet meer krijgt en dat komt doordat je ze kunt verstellen. Vaak gaat het om de bureaustoelen, die je in de rug en bij de armen kunt verstellen. Het ligt echt aan je wensen en behoefte, hoe je deze precies wilt verstellen. Het is in ieder geval van groot belang dat je knieƫn in een hoek van 90 graden blijft. Daarnaast wil je dat de bureaustoel aansluit op het bureau, zodat hier minder speling in zit. Uiteindelijk is het erg belangrijk dat rug recht staat, wanneer je gaat zitten in de bureaustoel, zo voorkom je namelijk lichamelijke klachten.

Wat is een zit sta bureau

Tegenwoordig kiezen mensen niet meer voor een normaal bureau, maar wordt er juist gekozen voor een zit sta bureau. Een zit sta bureau is ideaal voor op kantoor, omdat je zelf kunt bepalen of je wilt zitten of juist wilt staan. Dit is goed voor je lichaam en door af en toe te staan, zorg je ervoor dat je lichaam gezond blijft. Je kunt een zit sta bureau vaak eenvoudig verstellen met de hand, maar ook met een automatisch systeem. Kijk bij de aanbieder goed naar de verschillende zit sta bureaus en controleer de functies goed. De afmetingen zijn hierbij ook van belang, omdat sommige zit sta bureaus behoorlijk in de hoogte kunnen uitschieten.

Door Redactie